Fredag 19.12.2014

Furuno Norge AS avd. Drammen

Ofte Stilte Spørmål (FAQ)

På disse sidene vil du finne FAQ/OSS (Ofte Stilte Spørsmål) med svar som dreier som om MaxSea og Time Zero.

Spørsmål: Hvilken maskinvarekrav er det til MaxSea og Time Zero

Det er forsåvidt enkle krav til maskinvaren. Det er som VIKTIGST å tenke på er dette med skjermkortet:

Skjermkort:

• MaxSea v12: krever minimum 128MB skjermkortminne
  • Time Zero Navigator: krever minimum 128MB skjermkortminne
  • Time Zero Explorer, ECS og PLOT: krever minimum 512MB skjermkortminne

Vi anbefaler på det sterkeste å benytte ATI eller NVidia skjermkort.

CPU / Prosessor:

MaxSea og Time Zero kjører på de fleste prosessorer. Vi fraråder allikevel å kjøre disse programmene på maskiner med Atom (eller tilsvarende) prosessorer da disse er sterkt ytelsessvake.

RAM / Minne:

Så lenge du tilfredsstiller minimumskravene til Windowsversjonen for minne, vil det i de fleste situasjoner fungere greit med MaxSea og Time Zero. Men for mer profesjonelt bruk (slik som ECS, PLOT etc) så anbefaler vi at man har minimum 1GB minne.

Operativsystem:

MaxSea kan kjøres på Windows XP, Windows Vista og Windows 7 (både home og pro utgaver)

Spørsmål: Kan jeg bruke Macintosh til MaxSea og Time Zero

Desverre lar det seg ikke å kjøre MaxSea v12 og Time Zero på en Macintosh. MaxSea-produktene er utviklet og tilpasset Windows XP, Vista og 7. Men det finnes en mulighet for Macintosh som kjører på Intel chipset hvor man kan installere "Dual-boot" system. Da legger man inn Windows på egen partisjon og man kan da starte opp fra denne på selve maskinvaren på Macintosh maskinen

MaxSea: v.12.6.4.1 får ikke åpnet C-Map MAX kart i Windows 7

Problem:

MaxSea versjon 12.6.4.1 får ikke åpnet C-Map MAX kartet selv om det er aktivert (kjøpt) i C-Map NT PC-selector vinduet.

Løsning:

Årsaken til problemet er at C-Map MAX-driveren ikke får "kontakt" med MaxSea nøkkelen (dungle) når MaxSea kjører. For å løse problemet må ny driver til MaxSea nøkkelen installeres. Prosedyre for dette og nedlastingslenke er beskrevet nedenfor:

• Avslutt Maxsea
  • Ta ut MaxSea nøkkelen (dungle).
  • Last ned siste Sentinel driver (Sentinell Drivers (SafeNet Inc))
    • Last så ned "Sentinel Protection Installer" (høyeste versjon)
  • Pakk ut ZIP-filen og kjør installasjonsprogrammet
    • Ved meldingen "Important Note", trykk da på knappen "Upgrade"
    • Deretter trykker du på knappen "Next" i "Welcome to..." vinduet
    • Setter så kryss på "I accept the terms in..." i bildet "License Agreement" for så å trykke på knappen "Next"
    • Sørg for at det er kryss for "Complete" i vinduet "Setup Type", trykk deretter på knappen "Next"
    • Trykk så på knappen "Install" i vinduet "Ready to Install the Program"
    • I eventuelt nytt "Important Note" vindu angående "Windows Firewll detected", trykk du på knappen "Yes"
    • (installasjonen vil nå gjennomføres... vent til det kommer ny melding "Installshield Wizard Completed" på skjermen)
    • Trykk da på knappen "Finish"
    • Trykk så på knappen "Yes" for å starte datamaskinen på nytt i det nye vinduet som kommer opp.
    • (maskinen vil nå starte på nytt)
    • Når maskinen er startet opp setter du inn MaxSea nøkkelen igjen.
    • Så starter du MaxSea programmet, og kartet skal nå være tilgjengelig for de områder som er "åpnet/kjøpt" for.

End FAQ

Om oss

Furuno Norge AS er norsk distributør av MaxSea Time Zero og andre MaxSea produkter.

Kontakt oss

• Furuno Norge AS avd. Lysaker (Oslo)

Besøksadresse hovedkontor:

Sjømannsvegen 19, 6008 Ålesund
    Postadresse hovedkontor:
    Postboks 1511, 6025 Ålesund
    Besøk og postadresse Lysaker (Oslo):
    Strandveien 35, 1366 Lysaker

• Tel: 90 23 90 00
Du er her: Min MaxSea Support Ofte Stilte Spørsmål (FAQ)